böcker, hbtq

Utmärkta böcker för nyanlända

Här är några böcker som jag har läst. De handlar om en detektiv som heter Kouplan. En kille som föddes med en tjejs kropp. Jag tycker att de är spännande, det är kanske för att jag tycker om deckare. Författaren heter Sara Lövestam och böckerna är lättlästa.

Jag började läsa första boken för nästan 3 år sedan. Min svenska var inte så bra då. Den heter ”Flicka försvunnen”. Jag tyckte att boken var lagom svår för mig. Det är bra att det finns böcker för nyanlända som är lagom svåra, annars blir man trött på läsningen. Jag själv började läsa svåra böcker när jag var ny i Sverige. Då blev jag trött på läsningen och struntade i det. Men när jag började läsa om Kouplan då förstod jag nästan allt. Det kändes bra och jag ville läsa mer. Nu har jag läst alla böckerna i serien.

Min favorit är ”Hjärterum” när Kouplan träffar sin bror och får kontakt med sin familj. Sara Lövestam skriver utmärkta böcker tycker jag. Slutligen rekomenderar jag böckerna om Kouplan till nyanlända som läser svenska som andra språk särskilt de som är intresserade av HBTQ-frågor.