islam

Terrorister dödar för islams skull

För några dagar sedan var det en terrorattack på en bröllopsfest i Kabul. 80 personer dog och mer än 180 personer blev skadade. Det är hemskt att människor gör så. Jag är väldigt ledsen och förbannad över denna tragedi. Man ser på sociala medier människors empati runt i världen för denna omänskliga händelse. 

Folk skriver fina texter och beklagar sorgen. En del “ber” för dem som varit med i terrorattacken. Det är fint att människor visar empati genom att “be” men det funkar inte tyvärr! Om saker och ting skulle fungera med att “be till gud” då hade Afghanistan varit det bästa och mest fridfulla landet i hela världen, för folk är väldigt religiösa där. 

Nej! Det funkar inte med att “be till gud” utan man måste tänka. Tänka fritt och kritiskt på allt som har hänt i Afghanistan i många år. Man måste fråga sig vem det är som dödar och vilka som dör? Jo, båda är muslimer. Muslimer dödar muslimer genom att använda religionen som motivation. Jag anser att religioner är farliga för mänskligheten och orsaken till problemen i länder som Afghanistan. 

När talibaner och andra terroristgrupper dödar folket i Afghanistan, då säger en stor del av folket att de inte är riktiga muslimer! Det är de. Terroristerna är riktiga muslimer och följer sharialagar. De gör saker som koranen och haditherna säger. De gör “jihad” som religionen har sagt genom koranen och haditherna. Ordet “jihad” betyder att man ska attackera och döda otrogna. Detta ord finns många gånger i koranen och haditherna.

Det har varit krig i Afghanistan i mer än 40 år och det har alltid handlat om religion och makt! Både de som dödar och dör tror på samma gud och samma religion. Det enda sättet att få slut på kriget i Afghanistan är att religionen får en minskad betydelse och människor börjar tänka själva. Men det kommer att ta tid, och under tiden kommer fler oskyldiga människor att dö.